Салат з лососевою ікрою та креветками
Інгредієнти:
- 200 г свіжих креветок, очищених
- 100 г лососевої ікри кети
- 150 г свіжого салату (наприклад, мікс салатів або листя руколи)
- 1 авокадо, нарізане скибочками
- 1 невеликий огірок, нарізаний тонкими півколами
- 1 маленька червона цибулина, дрібно нарізана
- Сік половини лимона
- 2 столові ложки оливкової олії
- Сіль та свіжомелений чорний перець — на смак
- Свіжа зелень для прикраси (наприклад, кріп, петрушка)
Інструкції:
-
Обсмажуйте очищені креветки на гарячій сковороді з невеликою кількістю оливкової олії до їх рожевості та придбання апетитної кірки. Посоліть і поперчіть до смаку. Дайте їм охолонути.
-
У великій мисці змішайте свіжий салат, нарізаний огірок, дрібно нарізану червону цибулину та скибочки авокадо.
-
Приготуйте дресинг: у невеликій мисці змішайте сік лимона, оливкову олію, сіль та свіжомелений чорний перець. Перемішайте добре.
-
Направте креветки на салатну суміш у мисці.
-
Полийте салат підготовленим дресингом і акуратно перемішайте.
-
Розкладіть салат на тарілки.
-
Рівномірно розподіліть лососеву ікру кети зверху по кожній порції салату.
-
Прикрасьте страву свіжою зеленню, такою як кріп або петрушка.
-
Подавайте салат з лососевою ікрою та креветками як основну страву або уявіть її як вишукану передмову до вашого обіду.
Цей рецепт подарує вам і вашим гостям неймовірне поєднання морських смаків та свіжості овочів, з лососевою ікрою кети в ролі вінкової гірки на цьому смаковому шедеврі.